بیمه جنگ چیست؟ آیا بیمه بدنه خسارت جنگ را پوشش می‌دهد؟

بیمه جنگ چیست؟ آیا بیمه بدنه خسارت جنگ را پوشش می‌دهد؟

بیمه جنگ چیست

از وقتی شکل جنگ‌ها از جنگ‌های تن به تن به جنگ‌هایی با موشک و ریزپرنده و پهپاد و… تبدیل شده، امکان وقوع جنگ هم بسیار بالا رفته است؛ طوری که در کمتر از چند ساعت می‌تواند بلوایی در جان یک شهر آرام بیندازد که آرام‌کردنش سال‌ها زمان می‌برد. فارغ از جان‌هایی که به‌شکل غمناکی از دست می‌روند، بازماندگانی که از جنگ آسیب مالی دیده‌اند باید به‌نحوی به دنبال جبران خسارات باشند. هرچند در جنگ‌ها جبران خسارت به مال افراد ازجمله خودرو، خانه و… معمولاً بر عهده دولت است، اما داشتن بیمه‌ای که بتواند این خسارات را سریعاً جبران کند، ماجرای دیگری است. در ادامه این مطلب از اتو ابزار به اینکه بیمه جنگ چیست و همچنین بررسی پوشش آن در بیمه بدنه می‌پردازیم.

خرید بیمه بدنه خودرو

فهرست مطالب

بیمه جنگ چیست و چه پوشش‌هایی دارد؟

به‌طور کلی هر نوع بیمه‌ای که به‌عنوان پوشش اصلی یا از طریق پوشش‌های اضافی، خسارات مستقیم یا غیرمستقیم جنگ را پوشش دهد، به نوعی بیمه جنگ نیز محسوب می‌شود. با‌این‌حال، در سیستم بیمه‌ای ایران، چیزی به نام بیمه جنگ یا پوشش جنگ نداریم. به عبارت دیگر، شرکتهای بیمه خودشان را مسئول جبران خسارت حاصل از جنگ نمی‌دانند.

این موضوع هم به ماده ۲۸ قانون بیمه ایران برمی‌گردد که در آن به‌طور واضح اشاره شده است که خسارت ناشی از جنگ، شورش و بلوا تحت پوشش بیمه قرار نمی‌گیرد. به چند دلیل:

  • ریسک بالا و غیرقابل محاسبه: مشخص‌نبودن نوع و زمان جنگ، همچنین نوع و شدت حملاتی که انجام می‌شود و صدها عامل دیگر، محاسبات را برای تعیین میزان و سقف پوشش و حق بیمه عملاً غیرممکن کرده است.
  • وسعت و شدت خسارت: ازآنجاکه شرکت‌های بیمه سطح توانگری مشخصی دارند، با توجه به اینکه نمی‌توان مشخص کرد چقدر از اموال آدم‌ها در طول جنگ آسیب می‌بیند، دادن تعهد برای جبران خسارت بیمه گزاران در عمل باورپذیر و صحیح نخواهد بود.
  • ماهیت سیاسی و غیرشخصی: آغاز و پایان و همچنین عواقب جنگ مرتبط با بیمه‌گزار نیست و ارتباطی با شخص او یا اطرافیان و دیگر آدم‌ها ندارد و به همین خاطر جنگ بیمه‌پذیر محسوب نمی‌شود. کل پدیده جنگ به سیاست‌های یک دولت و حکومت وابسته است و از عموم افراد جامعه تأثیر نمی‌پذیرد.

 

پس، در پاسخ «بیمه جنگ چیست؟» شاید بتوان گفت که به‌طور کلی چیزی به این نام نداریم. اما طبق ماده ۲۱ آیین‌نامه شماره ۹۸ مسئولیت کارفرما، خسارت ناشی از جنگ فقط در صورتی تحت پوشش است که در بیمه نامه آمده باشد یا برای آن الحاقیه صادر شده باشد.

بیمه بدنه و پوشش جنگ

اگر به استثناهای پوشش بیمه بدنه نگاهی بیندازید، خسارت‌های ناشی از جنگ، شورش، اعتصاب یا تهاجم جزو آن‌هاست. به عبارتی، بیمه‌گر ذیل بیمه بدنه هم مسئولیتی در قبال خسارات جنگی ندارد. اما در پی جنگ ۱۲روزه ایران و اسرائیل که از اواخر خرداد آغاز شد، حد خسارات واردشده به خودروها آن‌قدر بالا بود که بیمه مرکزی وارد عمل شد و در نهم تیر ۱۴۰۴ در نامه‌ای به مدیران عامل شرکت‌های بیمه، ارائه پوشش خسارت‌های ناشی از جنگ در بیمه‌نامه‌های آتش‌سوزی منازل مسکونی، بدنه خودرو، درمان تکمیلی و برخی دیگر از رشته‌ها را بلامانع اعلام کرد. به این ترتیب، خسارات ناشی از جنگ، ذیل پوشش بیمه بدنه قرار گرفت.

البته باید این موضوع را در نظر بگیرید که همه شرکت‌ها در حال حاضر به‌طور رسمی ارائه پوشش جنگ در بیمه بدنه را اعلام نکرده‌اند. طبق اخبار موجود در سایت بیمه مرکزی یا خود بیمه‌گرها، تا لحظه نگارش این مطلب بیمه البرز، بیمه ایران، بیمه ما و بیمه کوثر به‌طور رسمی اعلام کرده‌اند که پوشش جنگ را در پوشش‌های بیمه بدنه آورده‌اند. ممکن است هر روز به این لیست شرکت‌های بیمه دیگری اضافه شوند که باید این موضوع را مستقیماً از نمایندگی آن شرکت پیگیری و سؤال کنید.

چند نکته درباره بیمه جنگ

حالا که به‌طور دقیق می‌دانیم بیمه جنگ چیست، ۴ نکته مهم درباره این پوشش را باید در نظر داشت:

  • به‌طور کلی نمی‌توان هزینه بیمه جنگ را تعیین کرد. اگر از قبل بیمه داشته باشید، باید این پوشش را به‌عنوان یک الحاقیه از شرکت بیمه تهیه و به بیمه‌نامه اضافه کنید. به این ترتیب، برای خرید بیمه جنگ ابتدا باید بیمه اصلی را تهیه کنید؛ یعنی اگر بیمه‌ای ندارید، باید ابتدا اصل بیمه یعنی مثلاً بیمه بدنه یا بیمه آتش سوزی ساختمان را تهیه کنید تا ذیل پوشش‌های اضافی آن، پوشش جنگ نیز قابل تهیه باشد.
  • نکته دیگری که باید در نظر داشته باشید این است که باید از بیمه‌گر بپرسید که دقیقاً پوشش بیمه جنگ چیست. برخی بیمه‌گرها صرفاً آسیب مستقیم از جنگ مثلاً برخورد ریزپرنده یا موشک یا پرتابه به خودرو یا ساختمان را ذیل پوشش جنگ قبول دارند. درمقابل، آسیب به‌شکل غیرمستقیم مانند ریختن آوار، انفجار و… را قبول نمی‌کنند.
  • از نظر بیمه، شما باید بیمه بدنه داشته باشید تا بتوانید از پوشش جنگ (که به خاطر شرایط موجود از استثنا خارج شده است) بهره‌مند شوید. اما فعلاً معلوم نیست که بیمه‌ها برای خودروهایی که بیمه بدنه نداشته و آسیب دیده‌اند چه برنامه‌ای دارند. بااین‌حال، سخنگوی دولت اعلام کرده است که همه افرادی که در این جنگ اموالشان آسیب دیده است، ازجمله واحدهای مسکونی، تجاری، خودروهای سواری و… مطابق قانون خسارت دریافت می‌کنند.
  • اینکه فرانشیز پوشش جنگ چقدر است یا اصلاً فرانشیزی وجود دارد یا خیر، به‌طور عمومی مشخص نشده است. شرکت‌هایی که این پوشش را ارائه می‌کنند باید هم تعریف پوشش و هم فرانشیز و شرایط دیگرش را به‌طور کامل مشخص کنند.

 

این موضوع را هم به یاد داشته باشید که هر نوعی از بیمه در همین شرایط جنگی و به‌طور کلی شرایط سخت و بحرانی معنا پیدا می‌کند. پس اگر زودتر به فکر تهیه بیمه بدنه یا سایر انواع بیمه باشیم، پس از عبور از بحران‌ها به‌جای نگاه به دست دولت و حکومت برای کمک (که صد البته از وظایف آن‌ها است)، می‌توانیم خسارات را از بیمه سریع‌‌تر دریافت کنیم.

خرید بیمه بدنه از اتو ابزار

شما می‌توانید برای خرید بیمه بدنه، از سامانه اتو ابزار استفاده کنید. در اتو ابزار امکان مشاهده و مقایسه بیمه‌های شرکت‌های مختلف به‌شکل یکجا وجود دارد. این ویژگی خرید و تصمیم‌گیری را برای شما ساده می‌کند. در کنار بیمه بدنه، امکان تهیه بیمه ثالث نیز برای شما فراهم شده است. با توجه به رخدادهای ناگهانی و بحران‌های عمیق احتمالی پیش رو، توصیه می‌شود با درنظرگرفتن عوامل اثرگذار، همان بیمه‌ای را که مدنظرتان است در اسرع وقت تهیه کنید.

سخن پایانی

در این مطلب گفتیم که بیمه جنگ چیست و چه چیزی نیست. بیمه جنگ یک پوشش است و چیزی به نام بیمه جنگ نداریم و بهتر است از آن با عنوان پوشش جنگ یا پوشش خسارات جنگ در بیمه بدنه و… یاد کنیم. در حال حاضر، برای بیمه بدنه تعداد محدودی از بیمه‌گرها این پوشش را ارائه می‌دهند. ولی برای اطمینان باید این موضوع را از شرکت بیمه‌گر خود پیگیری کنید.

منابع

بیمه مرکزی

امتیاز:
نویسنده مقاله
هم‌زمان با تحصیل در کارشناسی عمران در دانشگاه ارومیه، از سال ۱۳۹۱ نوشتن رو شروع کردم و ایستگاه ابتدایی من در نویسندگی، همکاری با نشریات دانشجویی بود. در ادامه به دیجیتال مارکتینگ علاقه‌مند شدم و از سال ۱۳۹۹، با شروع تحصیل در رشتۀ مهندسی کامپیوتر، به‌طور کامل وارد حوزۀ مترجمی و تولید محتوای متنی شدم. به نوشتن داستان کوتاه علاقه دارم و سعی می‌کنم نوشته‌هام رو از نگاه مخاطب بنویسم.
مطالب پیشنهادی
دیدگاه خود را بنویسید
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

اشتراک گذاری

تلگرام

لینکدین

توییتر

اینستاگرام

یا لینک زیر را کپی کنید:

https://autoabzar.com/blog/what-is-war-insuranceکپی به کلیپ‌بورد