جریمه شیشه دودی چقدر است؟ و ملاک‌ تشخیص + حد مجاز آن

جریمه شیشه دودی چقدر است؟ و ملاک‌ تشخیص + حد مجاز آن

جریمه شیشه دودی

دودی‌کردن شیشه‌های خودرو به دلایل مختلفی انجام می‌شود. گاهی افراد برای محافظت از حریم خصوصی، کاهش دمای داخل ماشین، کاهش تابش نور خورشید یا چراغ خودروی مقابل و حفاظت در برابر اشعه UV تصمیم به دودی‌کردن شیشه‌های خودرو می‌گیرند.

این کار به‌خودی‌خود ایرادی ندارد، اما اگر شما از حد استاندارد و تعریف‌شده دودی‌کردن شیشه خودرو عبور کنید، محکوم به پرداخت جریمه هستید؛ چراکه از نظر قوانین راهنمایی و رانندگی، خودروی شما ناایمن است. با خواندن مطلب پیش رو از مجله اتو ابزار، با استانداردها و قوانین دودی‌کردن شیشه خودرو، ملاک‌ تشخیص و حد مجاز آن و جریمه شیشه دودی آشنا خواهید شد.

استعلام جریمه رانندگی

 

فهرست مطالب

مزیت دودی‌کردن شیشه‌های خودرو

به‌طور کلی، دودی‌کردن شیشه‌های خودرو بیشتر به‌منظور راحتی و حفاظت انجام می‌شود و مزیت‌هایی مانند موارد زیر را دارد:

  1. شیشه‌های دودی باعث می‌شوند افراد و جزئیات درون خودرو کمتر قابل مشاهده باشند؛ بنابراین گزینه‌ای عالی برای حفظ حریم خصوصی است.
  2. شیشه‌های دودی معمولاً می‌توانند جلوی بخش زیادی از اشعه مضر UV را بگیرند و از آسیب‌دیدن پوست و رنگ داخلی خودرو جلوگیری کنند.
  3. دودی‌کردن شیشه‌های خودرو باعث می‌شود تا تابش و گرمای خورشید کمتر شود؛ درنتیجه دمای داخل خودرو کاهش ‌یابد و استفاده از کولر و بنزین کمتر خواهد شد.
  4. کاهش تابش نور با نصب شیشه‌های دودی ممکن خواهد شد؛ بنابراین راننده کمتر در معرض نور آزاردهنده طبیعی یا مصنوعی در مسیر رانندگی قرار می‌گیرد.
  5. دودی‌کردن شیشه‌ها موجب افزایش زیبایی خودرو شده و ظاهر و استایل خاصی به ماشین شما می‌دهد.

آیا دودی‌کردن شیشه خودرو جرم است؟

دودی‌کردن شیشه‌های خودرو طبق قوانین راهنمایی و رانندگی می‌تواند جرم محسوب شود. با توجه‌ به قوانین موجود، میزان تیره‌بودن شیشه‌های خودرو باید طبق استانداردهای مشخص‌شده انجام پذیرد و هرگونه تغییر در شفافیت شیشه‌ها که به کاهش دید راننده یا دیگران منجر شود، غیرقانونی است.

شیشه‌های خودرو باید به‌گونه‌ای باشند که راننده به‌وضوح بتواند از داخل به بیرون نگاه کند و دیگران نیز بتوانند راننده را از بیرون خودرو ببینند. اگر دودی‌کردن شیشه‌ها باعث کاهش دید یا ایجاد خطر برای راننده و دیگران شود، با جریمه یا حتی توقیف خودرو همراه خواهد بود.

بنابراین، اگر قصد دودی‌کردن شیشه‌های خودروی خود را دارید، مطمئن شوید که از استانداردهای مجاز استفاده کرده‌اید تا با مشکلات قانونی مواجه نشوید.

درصد مجاز شیشه دودی سال ۱۴۰۴

طبق قوانین و استانداردهای وضع‌شده توسط سازمان‌های مربوطه، میزان تیره‌بودن شیشه‌های خودرو باید در حد معینی باشد تا هم ایمنی راننده و سرنشینان حفظ شود و هم قوانین راهنمایی و رانندگی رعایت شود. ازاین‌رو، میزان استاندارد تیره‌بودن شیشه‌ها به شرح زیر است:

  1. شیشه‌های جلو: دودی کردن شیشه جلو خودرو باید درحدی باشد که شفافیت آن خیلی دستخوش تغییر نشود. میزان تیره‌بودن آن‌ها نباید از ۳۰درصد بیشتر باشد.
  2. شیشه‌های درب‌های جانبی: میزان تیره‌بودن این شیشه‌ها باید به‌گونه‌ای باشد که داخل خودرو قابل مشاهده باشد و راننده هم بتواند به‌راحتی بیرون از خودرو را ببیند. هرچند که درصد تیره‌بودن این شیشه‌ها می‌تواند از شیشه‌های جلویی بیشتر باشد، اما در واقعیت مقدار مجاز دودی‌بودن شیشه‌های درب‌های جانبی بین ۳۰ تا ۴۰ درصد است. بنابراین شیشه دودی ۳۵ درصد برای این شیشه‌ها مناسب است.
  3. شیشه‌ عقب: مقدار استاندارد دودی‌کردن شیشه‌های عقب خودرو هم از شیشه جلو بیشتر است. بااین‌حال، نباید میزان آن از ۳۰ تا ۴۰ درصد پیشروی کند.

نکته قابل‌ توجه اینجاست که فقط خودروهایی می‌توانند بیش از ۴۰درصد از دودی‌کردن شیشه‌ها استفاده کنند که جزو مقامات کشوری، حکومتی، امنیتی، دولتی و مقامات کشورهای خارجی مهمان باشند. معمولا شیشه دودی ۷۰ درصد مناسب این خودروهاست.

در ادامه باید بگوییم که غیراستانداردبودن شیشه‌های دودی به هنگام تعویض پلاک و دریافت معاینه فنی با مشکل همراه خواهد بود.

ملاک تشخیص و ۴ دلیل برای جریمه شیشه‌ دودی خودرو

دودی‌کردن شیشه‌های ماشین جریمه دارد؛ زیرا این عمل با کاهش ایمنی و بروز مشکل در رانندگی همراه است. به‌طور کلی، ملاک تشخیص جریمه دودی‌کردن تشخیص یا عدم تشخیص راننده و سرنشینان از فاصله ۳متری توسط پلیس است. در غیر این صورت، شما بنا به ۴ دلیل زیر واجد شرایط دریافت برگه جریمه هستید:

  1. کاهش دید راننده: شیشه‌های دودی ممکن است دید راننده را محدود کنند، به‌ویژه در شب یا شرایط جوی نامساعد (باران، مه، برف).
  2. کاهش دید سایر رانندگان: شیشه‌های دودی باعث می‌شود تا سایر رانندگان هم دچار مشکل شوند؛ زیرا داخل خودرو به‌درستی قابل مشاهده نیست و امکان ارتباط و دریافت اشاره یا سیگنال را نخواهند داشت.
  3. تداخل با تشخیص هویت: در صورت دودی‌بودن شیشه‌های خودرو، پلیس یا دیگر مسئولان قادر به شناسایی راننده نخواهند بود. این مسئله می‌تواند مانعی برای پیگیری‌های قانونی یا شناسایی افراد در مواقعی مانند تصادف، تخلفات رانندگی یا سایر موارد امنیتی شود.
  4. مخالف استانداردهای ایمنی: قوانین راهنمایی و رانندگی به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که ایمنی و راحتی تمام افراد در جاده‌ها را تضمین کنند. تیره‌کردن بیش از حد شیشه‌ها با این استانداردها همخوانی ندارد و می‌تواند باعث ایجاد خطرهای جانی و مالی شود.

به همین دلیل، به‌منظور جلوگیری از این مشکلات و حفظ ایمنی عمومی، قوانین مشخصی برای دودی‌کردن شیشه‌های خودرو وضع شده است و تخلف از این قوانین می‌تواند جریمه‌هایی مانند جریمه نقدی یا حتی توقیف خودرو را به دنبال داشته باشد.

جریمه شیشه دودی ۱۴۰۴

مقدار جریمه شیشه دودی ماشین، طبق قوانین راهنمایی و رانندگی، بسته به میزان تخلف، متفاوت است. به‌طور کلی پلیس جریمه نقدی معادل ۵۰۰ هزار تومان برای دودی‌کردن شیشه خودرو که بیش از حد مجاز است (مثلا جریمه شیشه دودی ۱۰۰ درصد)، در نظر گرفته است.

البته در برخی موارد جریمه شیشه دودی‌کردن برای شیشه جلو، قبض جریمه‌ای به ارزش ۵۰۰ هزار تومان، برای شیشه‌های درب‌های جانبی ۲۰۰ هزار تومان و برای شیشه عقب مبلغ ۱۰۰ هزار تومان خواهد بود. علاوه بر جریمه نقدی، ممکن است در برخی موارد خودرو توقیف شود تا شیشه‌ها به وضعیت استاندارد بازگردانده شوند.

دریافت خلافی ماشین

مهلت پرداخت جریمه شیشه دودی خودرو

طبق قوانین راهنمایی و رانندگی، جریمه شیشه دودی از نوع جریمه نقدی بوده و مهلت پرداخت آن به‌طور معمول ۶۰ روز پس از صدور جریمه است. درصورتی‌که جریمه در این مدت پرداخت نشود، مبلغ جریمه ممکن است با اعمال جریمه دیرکرد افزایش یابد.

جمع‌بندی

درصورتی‌که شیشه‌های خودرو بیش از حد تیره شوند و موجب کاهش دید راننده یا دیگران باشد، این عمل غیرقانونی بوده و معمولاً با یک جریمه ۵۰۰ هزار تومانی برای شیشه جلو همراه است. به همین دلیل، دودی‌کردن شیشه‌های خودرو باید براساس استانداردهای قانونی انجام شود.

اکنون که به پاسخ روشنی برای جریمه شیشه دودی و ملاک‌های تشخیص آن رسیدید، توصیه می‌کنیم در صورت جریمه‌شدن، برای پرداخت خلافی از سایت یا اپلیکیشن اتو ابزار استفاده کنید.

منابع

آیتول
باما
خودرو 45

امتیاز:
نویسنده مقاله
من مهدیه هستم، مهندس شهرسازی و طراح. از سال ۱۳۹۸ وارد دنیای تولید محتوا و دیجیتال مارکتینگ شدم، چون نوشتن را عاشقانه دوست دارم. بیشترین فعالیتم در حوزه‌های غذا، دارو، خودرو، مهاجرت، گردشگری و سلامت بوده و همیشه دوست‌دار یادگیری و کسب دانش‌های تازه‌ام.
مطالب پیشنهادی
دیدگاه خود را بنویسید
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

اشتراک گذاری

تلگرام

لینکدین

توییتر

اینستاگرام

یا لینک زیر را کپی کنید:

https://autoabzar.com/blog/smoked-glass-fineکپی به کلیپ‌بورد