سامانه سمیع چیست؟ نحوه ثبت‌نام و استفاده

سامانه سمیع چیست؟ نحوه ثبت‌نام و استفاده

سامانه سمیع

در تبصره یک ماده ۲۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده، که در سال ۱۴۰۰ به تصویب رسید، وزارت کشور مکلف به ایجاد سامانه‌ای مبتنی بر عوارض سالیانه وسایل نقلیه شد. این سامانه در ادامه ایجاد شد و «سمیع» نام گرفت. البته ثبت‌نام در این سایت مانند سایت‌های دیگر نیست. همچنین مشکلات متعددی طی سالیان اخیر داشته است.

بااین‌حال، در این مطلب از اتو ابزار، سامانه سمیع و نحوه ثبت‌نام و استفاده از آن را بررسی می‌کنیم.

پرداخت عوارض سالیانه خودرو

 

فهرست مطالب

سامانه سمیع چیست؟

در تابستان ۱۴۰۰ تبصره‌ای برای ایجاد یک سامانه پرداخت عوارض اعلام شد. این سایت که به سامانه ملی یکپارچه عوارض خودرو یا به‌طور مخفف، «سمیع» معروف است، در راستای اجرای این تبصره ایجاد شده است.

هدف از ایجاد این سامانه، تسهیل روند استعلام و پرداخت عوارض شهرداری برای مالکان وسایل نقلیه است. بااین‌حال، با توجه به آنلاین‌نبودن ثبت‌نام در این سایت، شاید بتوان گفت که این سامانه به هدف خود در تسهیل روند پرداخت عوارض نرسیده است.

علت ایجاد یک پلتفرم مجزا برای استعلام عوارض شهرداری، به دلیل اصلی گرفتن عوارض شهرداری برمی‌گردد. به عبارت دیگر، عوارض شهرداری از وسایل نقلیه‌ای دریافت می‌شود که در معابر عمومی تردد می‌کنند. این عوارض درواقع به خاطر جبران هزینه‌های استهلاک این معابر از مالکان خودرو دریافت می‌شود و در اختیار شهرداری‌ها قرار می‌گیرد.

نحوه ثبت‌نام در سامانه سمیع

برخلاف تصور عموم، ثبت‌نام در این سایت آنلاین نیست. گفته می‌شود برای اینکه بتوانید از خدمات این سایت استفاده کنید، باید به شهرداری شهر خود مراجعه کنید و با ارائه اطلاعات خودروی خود، نام کاربری و رمز عبور ورود به این سایت را به دست آورید.

اینکه به کدام بخش از شهرداری باید مراجعه کنید، مشخص نیست. اما با گرفتن اطلاعات ورود به سامانه سمیع، شما می‌توانید به عوارض شهرداری ثبت‌شده به نام پلاک خود دسترسی یابید. طبق تجربۀ بعضی از کاربران، ممکن است استفاده از این سامانه برای کاربران عادی محدود شده باشد. در صورت این اتفاق، باید این مورد را از پلیس+۱۰ یا خود شهرداری‌ها پیگیری کنید.

با گذشت ۳ سال از تبصره فوق، طبق اخباری که به دست می‌آید، گویا سامانه سمیع هنوز کامل راه‌اندازی نشده است. همچنین، در مدت کوتاه راه‌اندازی این سامانه، کارکرد آن برای بعضی از شهرها مانند قم و… ناقص بوده است.

پس از دریافت نام کاربری و رمز عبور باید از این لینک وارد صفحه ورود سامانه سمیع عوارض خودرو شوید. اطلاعات دریافت‌شده از شهرداری را وارد کنید تا به سامانه دسترسی پیدا کنید. گفتنی است آدرس saamie.ir کار نمی‌کند و ورود به این سامانه فقط از این لینک انجام می‌شود.

راه‌‌های پرداخت عوارض سالیانه خودرو

جدا از سامانه سمیع و مشکلاتی که دارد، شما راه‌های دیگری نیز برای پرداخت عوارض سالیانه خودرو دارید:

اتو ابزار

یکی از سرویس‌های اتو ابزار، سرویس استعلام عوارض سالیانه است. کافی است پس از واردشدن به صفحه اصلی، روی گزینه «عوارض سالیانه» بزنید. سپس با واردکردن اطلاعات خودرو مانند پلاک، کد VIN و شماره موتور خودرو، عوارض سالیانه را استعلام بگیرید.

این سرویس اتو ابزار به شما امکان می‌دهد که در هر ساعتی از شبانه‌روز عوارض خودرویی خود را پرداخت کنید. این استعلام کاملاً رایگان است و در هر شهری که باشید، می‌توانید استعلام بگیرید و پرداخت کنید. همچنین، تسویه عوارض سالیانه در اتو ابزار، آنی انجام می‌شود و مبلغ پرداخت‌شده مستقیماً به حساب شهرداری واریز خواهد شد.

تهران من

شما می‌توانید در سامانه تهران من ثبت‌نام کنید. پس از ورود به بخش اصلی و اضافه‌کردن خودروی خود، از قسمت خدمات حمل‌و‌نقل می‌توانید عوارض سالیانه را انتخاب کنید. پس از مشاهده و پرداخت عوارض، می‌توانید مفاصاحساب را هم پرینت بگیرید.

دفاتر پیشخوان دولت

به جای سامانه سمیع دفاتر پیشخوان می‌توانند در پرداخت عوارض خودرو به شما خدمات بدهند. این دفاتر به اطلاعات شهرداریها دسترسی دارند و شما می‌توانید به جای گذراندن مراحل ثبت نام در سامانه سمیع شهرداری، عوارض سالیانه را در پیشخوان پرداخت کنید.

جریمه پرداخت‌نکردن عوارض سالیانه

قبل از بحث درباره جریمه پرداخت‌نکردن، بهتر است به تخفیف پرداخت‌کردن عوارض سالیانه اشاره کنیم. پرداخت عوارض سالیانه خودرو تا پایان همان سال، باعث برخورداری از تخفیف ۲۰درصدی می‌شود. اما در صورت پرداخت‌نکردن، علاوه بر حذف تخفیف، جریمه نیز شامل حال شما خواهد شد.

به‌طور کلی، سازمان امور مالیاتی کشور تا پایان دی‌ماه هر سال باید عوارض سالیانه وسایل نقلیه برای سال بعد را تعیین کند. به این ترتیب، با مشخص‌شدن این مبلغ، شما باید تا پایان سال جدید، عوارض سالیانه را پرداخت کنید. اگر پرداخت کنید که تخفیف ۲۰درصدی می‌گیرید، اما در صورت عدم پرداخت، در شروع سال بعدی، معادل ۱۰٪ عوارض جریمه می‌شوید.

در ادامه به ازای هر ماهی که پرداخت نمی‌کنید نیز ۲٪ عوارض، جریمه خواهید شد. برای مثال، اگر عوارض خودرویی امسال ۱۰۰ تومان باشد، در صورت عدم پرداخت تا پایان سال، این مبلغ در فروردین سال جدید به ۱۱۰ تومان افزایش پیدا می‌کند. در صورت عدم پرداخت تا فروردین، به آن ۲٪ اضافه می‌شود و برابر با ۱۱۲.۲ تومان می‌شود. با پرداخت‌نکردن مبلغ، به همین ترتیب ماهانه ۲٪ به جریمه اضافه خواهد شد.

سخن آخر

در این مطلب درباره اینکه سامانه سمیع چیست صحبت کردیم. این سامانه برای تسهیل روند استعلام و پرداخت عوارض سالیانه خودرو ایجاد شده است، اما متأسفانه در حال حاضر قابل استفاده نیست. با توجه به اینکه در صورت عدم پرداخت، جریمه برای شما در نظر گرفته می‌شود، توصیه می‌شود در هر سال با استفاده از سرویس استعلام عوارض سالیانه اتو ابزار، آن را پرداخت کنید.

منابع
امتیاز:
نویسنده مقاله
هم‌زمان با تحصیل در کارشناسی عمران در دانشگاه ارومیه، از سال ۱۳۹۱ نوشتن رو شروع کردم و ایستگاه ابتدایی من در نویسندگی، همکاری با نشریات دانشجویی بود. در ادامه به دیجیتال مارکتینگ علاقه‌مند شدم و از سال ۱۳۹۹، با شروع تحصیل در رشتۀ مهندسی کامپیوتر، به‌طور کامل وارد حوزۀ مترجمی و تولید محتوای متنی شدم. به نوشتن داستان کوتاه علاقه دارم و سعی می‌کنم نوشته‌هام رو از نگاه مخاطب بنویسم.
مطالب پیشنهادی
دیدگاه خود را بنویسید
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

اشتراک گذاری

تلگرام

لینکدین

توییتر

اینستاگرام

یا لینک زیر را کپی کنید:

https://autoabzar.com/blog/saamie-systemکپی به کلیپ‌بورد