قانون تصادف با عابر پیاده + مبلغ دیه ۱۴۰۴

قانون تصادف با عابر پیاده + مبلغ دیه ۱۴۰۴

قانون تصادف با عابر پیاده

به‌طور معمول این افسران پلیس هستند که تشخیص می‌دهند در تصادفات پیش‌آمده، عابر پیاده مقصر است، راننده یا هردو. آن‌ها برای این کار موارد مختلفی را در صحنه تصادف بررسی می‌کنند؛ وجود خط‌کشی عابر پیاده، چراغ راهنمایی و رانندگی، وجود علائم هشدار در محل، اصلی یا فرعی‌ بودن کوچه، هوشیاری راننده یا نحوه ورود عابر. بااین‌حال، بهتر است با قوانینی که به‌طور مشخص در‌این‌باره وجود دارد و حق‌وحقوق خود آشنا باشیم.

در این مطلب، از ۶ قانون تصادف با عابر پیاده صحبت می‌کنیم، از مبلغ دیه می‌گوییم و توضیح می‌دهیم که چه زمانی به عابر پیاده دیه تعلق نمیگیرد.

تمدید بیمه شخص ثالث

فهرست مطالب

۶ قانون تصادف با عابر پیاده

اجازه بدهید ابتدا مهم‌ترین قوانین تصادف با عابر پیاده را در شرایط مختلف بررسی کنیم.

قانون تصادف با عابر پیاده در خیابان

تشخیص مقصر اصلی در تصادفات رانندگی به عهده پلیس است و بستگی به کروکی‌ کشیده‌شده دارد. اما افراد غیرسواره ملزم هستند که از محل‌های خط‌کشی‌شده، زیرگذرها و پل‌های عابر پیاده برای عبور از خیابان استفاده کنند. وقتی هم چراغ عابر قرمز است، صبر کنند تا سبز شود و بعد از عرض خیابان رد شوند. مسلماً اگر این موارد را نادیده بگیرند، خودشان مقصر شناخته می‌شوند.

قانون تصادف با عابر پیاده در بزرگراه

عبور از عرض بزرگراه‌ها و آزادراه‌ها هم همان قوانین گذر از خیابان‌ها را دارد و عابر موظف است از خط‌کشی ویژه یا پل‌های هوایی استفاده کند. در غیر این صورت، مسئولیت حوادث پیش‌ رو بر عهده خودش خواهد بود.

قانون تصادف با عابر پیاده زیر پل هوایی

قانون تصادف با عابر پیاده زیر پل عابر می‌گوید اگر فرد در جایی با ماشین تصادف کند که در شعاع ۵۰۰کیلومتری او پل هوایی وجود داشته باشد، خودش مقصر است و راننده هیچ مسئولیتی ندارد.

قانون تصادف با عابر پیاده بدون گواهینامه

درصورتی‌که راننده مقصر در تصادف، فاقد گواهینامه باشد، دادگاه بنا به تشخیص خود می‌تواند حق رانندگی را به‌مدت ۱ تا ۵ سال از او سلب کند. اگر حادثه به فوت عابر منجر شود، مجازات قتل غیرعمد برای او در نظر گرفته می‌شود که خود ۶ ماه تا ۳ سال حبس به همراه دارد. ضمن اینکه باید دیه عابر پیاده را هم پرداخت کند.

قانون تصادف با عابر پیاده بدون کروکی

در تصادف‌هایی که به آسیب جسمی منجر می‌شوند، باید حتماً کروکی پلیس را داشته باشیم. این گزارش، هم برای پیگیری قضایی لازم است، هم برای شرکت بیمه که بدون آن خسارتی پرداخت نمی‌کند.

قانون تصادف با عابر پیاده منجر به فوت

این‌طور نیست که اگر عابر پیاده در تصادف فوت کند، بی‌درنگ راننده را مقصر اعلام کنند. حتی اگر او وارد معابر ممنوع شده باشد، باز وضعیت راننده هم بررسی می‌شود. راننده‌ای که هنگام وقوع تصادف سرعت غیرمجاز داشته، از هوشیاری کافی برخوردار نبوده یا ماشینش دارای نقص فنی بوده، به‌نوعی در حادثه سهیم است. باید کروکی کشیده شده و شرایط حادثه به‌دقت بررسی شود.

بیشتر بخوانید: چگونه دادخواست مطالبه دیه از بیمه را تنظیم کنیم؟

مراحل شکایت تصادف با عابر پیاده

تصادف با عابر پیاده موقعیت‌ بسیار استرس‌زایی است و هر راننده‌ای را غافلگیر می‌کند. اما تصمیماتی که در چنین شرایطی می‌گیریم، در روند رسیدگی به ماجرا نقش مهمی دارند. در صورت پیشامد چنین حادثه‌ای چه مراحلی طی می‌شود و چه کاری باید انجام دهیم؟

  • قدم اول این است که صحنۀ تصادف را ترک نکنیم و در محلی مناسب بایستیم.
  • به حال مصدوم یا مصدومان تصادف رسیدگی کنیم و با پلیس و اورژانس تماس بگیریم.
  • بعد از رسیدن نیروهای امدادی و پلیس، اطلاعات و اظهارات طرفین ثبت می‌شود و تشکیل پرونده‌مان صورت می‌گیرد.
  • ماشین را معمولاً تا زمان رسیدگی نهایی پرونده به پارکینگ منتقل می‌کنند.
  • برای پیگیری قضایی باید از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، فرم ثنا دریافت کنیم.
  • از پلیس کروکی تصادف خود را بگیریم.
  • مدارک پرونده را تکمیل کنیم؛ گواهینامه، کارت خودرو، بیمه‌نامه، کروکی تصادف و سایر مدارکی که توسط پلیس اعلام می‌شود.
  • از مراجع قضایی پیگیر حل پرونده خود باشیم.
  • در‌صورتی‌که مصدوم رضایت دهد یا درکل پرونده بسته شود، خودرو آزاد می‌شود. در این صورت باید از راهنمایی و رانندگی، نامه رفع توقیف خودرو دریافت کنیم.
  • به همراه نامه رفع توقیف خودروی راهور، به پارکینگ مراجعه کنیم.
  • بعد از پرداخت خلافی، هزینه جرثقیل و پارکینگ، می‌توانیم خودرو را تحویل بگیریم.

دیه تصادف با عابر پیاده چقدر است؟

مبلغ دیه تصادف با عابر پیاده به عوامل مختلفی مثل وقوع حادثه در ماه حرام، مقصربودن راننده و شدت آسیب‌دیدگی شخص بستگی دارد. در کل، باید میزان تقصیر عابر و راننده را کارشناسی و تفکیک کرد تا مبلغ دقیق آن مشخص شود.

اما مبلغ دیه یک انسان کامل هر سال توسط قوه قضائیه اعلام می‌شود که در سال ۱۴۰۴، در ماه‌های عادی برای مردان ۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان و برای زنان ۸۰۰ میلیون تومان تعیین شده است. این رقم در ماه‌های حرام برای مردان و زنان به‌ترتیب ۲ میلیارد و ۱۳۳ میلیون تومان و ۱ میلیارد و ۶۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خواهد بود. اگر زن، باردار باشد و تصادف موجب ازبین‌رفتن جنین او شود، دیه جنین هم لحاظ می‌شود که مبلغ و چندوچون آن را دادگاه تعیین می‌کند.

استعلام بیمه نامه خودرو

آیا تصادف با عابر پیاده زندان دارد؟

تنها در تصادفات جرحی یا فوتی حرف از زندان پیش می‌آید که آن هم بستگی به شرایط دارد. اگر هیچ تقصیری متوجه راننده نباشد، حکم زندان هم برایش صادر نمی‌شود. اما اگر بی‌احتیاطی و عدم رعایت قوانین توسط راننده موجب تصادف شده باشد یا شخص از محل فرار کرده باشد، طبق قانون ۶ ماه تا ۳ سال حبس به پایش نوشته می‌شود.

بیمه شخص ثالث راه نجات از خسارت تصادف

با قانون تصادف با عابر پیاده و چالش‌هایی که ممکن است برای ما ایجاد کند، آشنا شدیم. مسلماً داشتن بیمه شخص ثالث معتبر، حداقل خیالمان را از نظر فشارهای مالی آن راحت می‌کند. پس بهتر است همین‌الان دست‌به‌کار شویم و از اعتبار بیمه‌نامه خود اطمینان یابیم.
خوشبختانه در اتو ابزار این امکان فراهم است که قیمت و پوشش‌دهی بیمه‌ای شرکت‌های مختلف را با هم مقایسه کنیم، بهترین گزینه را از میان آن‌ها انتخاب کنیم و در لحظه خرید یا تمدید بیمه خود را انجام دهیم.

منابع

بیمه بازار

تپسی

امتیاز:
نویسنده مقاله
سمیه رفیعی هستم و چند سالی می‌شود که می‌نویسم. سال ۹۸ بود که وارد حوزۀ ترجمه، تولید محتوا و دیجیتال مارکتینگ شدم، با شرکت‌های زیادی در این مدت همکاری کردم و تا توانستم در این راه دود چراغ خوردم و مو سفید کردم. من پیوسته می‌نویسم، برای اینکه هروقت موتور انگیزه‌ام به پت‌پت افتاد، این نوشتن یک استارتی بزند و به جلو هُلم بدهد.
مطالب پیشنهادی
دیدگاه خود را بنویسید
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

اشتراک گذاری

تلگرام

لینکدین

توییتر

اینستاگرام

یا لینک زیر را کپی کنید:

https://autoabzar.com/blog/pedestrian-accident-lawsکپی به کلیپ‌بورد