نحوه دریافت تاریخچه پلاک خودرو برای بیمه
دریافت تاریخچه پلاک خودرو برای بیمه به دو روش حضوری و آنلاین قابل انجام است:
مراکز تعویض پلاک خودرو
روش سنتی و سخت آن این است به یکی از مراکز تعویض پلاک مراجعه کنیم. سپس با ارائه مدارک هویتی و مالکیتی، گواهی آن را بگیریم. به دلیل معطلی چندساعته و رفتوآمدهای مکرر، استفاده از این روش معمولاً پیشنهاد نمیشود.
اتو ابزار
روش آنلاین و سریع هم این است که برای استعلام تاریخچه پلاک خودرو با کد ملی، از اتو ابزار استفاده کنیم. در این سامانه تنها با درج شماره پلاک و کد ملی مالک، بهراحتی میتوان سوابق پلاک را مشاهده کرد و از آن خروجی گرفت.
سامانه سخا
در سامانه سخای پلیس راهور هم امکان دریافت آنلاین تاریخچه پلاک وجود دارد. فقط باید ابتدا در این سامانه ثبتنام کنیم و احراز هویت انجام دهیم. پس از طی این مراحل و ساخت حساب کاربری، در بخش «استعلامها» به سراغ گزینه «تاریخچه پلاک» برویم.
ازآنجاکه سامانه پلیس راهور در ساعات اوج ترافیک دچار اختلال میشود، بهتر است صبح زود برای استعلام اقدام کنیم.
اپلیکیشن پلیس من
اپلیکیشن پلیس من هم متعلق به پلیس راهور بوده و استفاده از آن به روش سامانه سخاست. پس از عضویت و احراز هویت، میتوان از بخش «خدمات راهور» گزینه «تاریخچه پلاک» را انتخاب و گواهی مربوطه را دریافت کرد.
مدارک لازم برای گرفتن تاریخچه پلاک برای بیمه
در مراجعه حضوری برای دریافت تاریخچه پلاک خودرو برای بیمه، باید این مدارک را به ایشان ارائه کنیم:
- برگ سبز و کارت خودرو؛
- شناسنامه و کارت ملی مالک پلاک.
اما برای دریافت آنلاین این گواهی فقط باید اطلاعات خواستهشده مثل شماره پلاک، کد ملی و شماره موبایل خود را در سامانه درج کرده و لازم نیست هیچ مدرک خاصی را در آن آپلود و بارگذاری کنیم.
۹ نکته مهم برای دریافت تاریخچه پلاک خودرو و انتقال تخفیف بیمه
انتقال تخفیف بیمه شرایط خاص خود را دارد و برای انجام آن باید به این نکات هم توجه داشته باشیم:
- بیمه باید اعتبار داشته باشد: فقط در صورتی میتوان تخفیف را انتقال داد که بیمه هنوز معتبر باشد.
- خودروی جدید باید مشابه خودروی قبلی باشد: تخفیف بیمه را فقط میتوان به خودرویی منتقل کرد که از نظر نوع و کاربری، مشابه وسیله نقلیه قبلی باشد. برای مثال، نمیتوان بیمه خودروی شخصی را به وانت یا ماشینهای سنگین منتقل کرد یا برعکس.
- انتقال تخفیف فقط با سند قطعی ممکن است: به این معنا که اگر خودرو را بهصورت قولنامهای یا وکالتی فروخته باشیم، امکان انتقال تخفیف وجود ندارد.
- انتقال تخفیف خودروی اسقاطی هم ممکن است: گاهی هم خودروی ما اسقاطی شده است و به همین دلیل میخواهیم تخفیف بیمه آن را منتقل کنیم. در این شرایط، علاوه بر مدارک ذکرشده، باید برگه اسقاط خودرو یا مدرکی دیگر ارائه کنیم که نشان دهد خودرو فرسوده بوده و از رده خارج شده است.
- انتقال تخفیف فقط به بستگان درجه یک ممکن است: بستگان درجه یک شامل پدر، مادر، همسر و فرزندان میشود و امکان انتقال به خواهر و برادر وجود ندارد.
- در صورت فوت مالک، تخفیف به ورثه منتقل میشود: در صورت فوت مالک خودرو، این تخفیف به یکی از ورثه یا نماینده قانونی او منتقل میشود. در این حالت، مدارکی مانند گواهی فوت، شناسنامه باطلشده و گواهی انحصار وراثت هم نیاز است.
- انتقال تخفیف به شرکتهای دیگر بیمه هم ممکن است: یک وقتی هم قصد داریم شرکت بیمه خود را تغییر دهیم و تخفیف بیمه خود را به شرکتی دیگر منتقل کنیم. باید تا پایان اعتبار بیمهنامه صبر کنیم. سپس به شرکت موردنظر خود مراجعه کنیم و بیمهنامهای جدید با حفظ تخفیف قبلی بگیریم.
- ظرف ۲۴ ساعت برای انتقال تخفیف اقدام کنیم: انتقال بیمه بدنه به پلاک جدید یا مالک جدید فقط تا ۲۴ ساعت بعد از تعویض پلاک امکانپذیر است.
- قوانین برای موتورسیکلت هم مشابه خودرو است: قوانین و تاریخچه پلاک موتورسیکلت برای بیمه هم مانند خودرو است و تفاوت چندانی با هم ندارند. در اینجا هم تخفیف فقط از موتوری به موتور دیگر قابل انتقال است و نمیتوان آن را به خودروها منتقل کرد.
سخن پایانی
درنهایت، اگر قصد داریم پس از فروش خودرو، تخفیف بیمه شخص ثالث خود را حفظ کنیم، دریافت تاریخچه پلاک خودرو برای بیمه مرحلهای ضروری از فرایند کار به حساب میآید. اتو ابزار با ارائه خدمات آنلاین استعلام پلاک خودرو با شماره پلاک و دریافت تاریخچه آن، روند انجام این کار را برای ما سادهتر کرده است.